Auke Bonsma, 60 jaar

Herkenbaar: je komt geen meter verder en je wilt graag weten waarom, want je wilt vooruit! Voorjaar 2015 zat ik in die situatie en kwam ik op advies van René Winkels bij Henk en Elly voor een eerste gesprek. Hun enthousiasme, deskundigheid en persoonlijke aanpak kan ik iedereen aanbevelen! In de spiegel kijken kan best confronterend zijn maar daar was ik ook naar op zoek. Mindset en enthousiasme, samen met Henk en Elly is dit weer in de juiste balans. Jullie mooiste beloning is de succesvolle afronding van een traject, duurde in mijn geval wat langer. Ons traject heeft zeker bijgedragen aan het succes van dit jaar: een nieuwe baan.

Jobhunting, specialiteit van Henk dat hij enthousiast en professioneel inzet binnen zijn netwerk en aan laat sluiten op je eigen initiatieven. U leest het goed, hij vraagt en stimuleert op prettige maar duidelijke wijze de eigen inzet. Het heeft mij weer gereset, durf dus te vragen om hulp: dat is lef hebben en geen teken van zwakte!

Henk en Elly, bedankt voor jullie support: ik wens jullie vele geslaagde trajecten en blije mensen die weer in hun kracht staan.

Alex Bosma, 41 jaar

“When you’re going home tonight…You must take the long way home” zei Supertramp’s John Anthony Helliwell op de live plaat “Paris” ter introductie van hun nummer “Take The Long Way Home”…en inderdaad, het was een lange weg…maar met een zeer positief eind resultaat!! Dankzij de inspanningen van Henk Lier en Elly de Haan.

Mijn verhaal begint op 10-05-2012, ik werd aangereden door een auto en liep daarbij dusdanig letsel op waardoor ik afgekeurd werd voor mijn beroep als constructiebankwerker/lasser. Nu was ik door een faillissement tijdens de crisis van 2008/09 al aangewezen op werk als uitzendkracht maar bij de laatste werkgever werd er gesproken over een contract en dan overkomt je dit.

Na een lange revalidatie vond ik uiteindelijk zelf weer een baan als kwaliteitscontroleur maar helaas moest ik het veld weer ruimen vanwege economische omstandigheden. Mijn arbeidsdeskundige stelde voor om het arbeidsbemiddelingsbureau Travoor in te schakelen. Een introductie gesprek volgde met Henk Lier nadat de verzekering eindelijk akkoord ging en ik stemde hier uiteraard ook mee in aangezien ik alle hulp wel gebruiken kon.

Ik had ondertussen zelf ook niet stil gezeten en had onderhand al vele sollicitaties uit staan…helaas zonder resultaat…na jobhunting sessies werden er wel enkele gesprekken met verschillende bedrijven en zelfs een meeloopdag bij een betonfabriek gecreëerd maar om verschillende redenen nog niks concreets.

Henk wist wel een werkervaringsplaats als gebouwen beheerder te creëren maar gezien er geen concrete arbeidsplaats was ging de zoektocht verder al bevielen mij de werkzaamheden goed en gezien mijn letsel was het ook goed uit te voeren. Een nieuwe kans volgde als conciërge. Wederom een leuke baan maar om budgettaire reden leverde het geen vaste arbeidsplaats op.

Ondertussen begon de stress bij mij aardig op te lopen aangezien het einde van de WW in zicht kwam maar heb de knop weten om te zetten in positieve energie. Ook hierin werd ik ondersteund door Henk en Elly.

Magazijnmedewerker was de volgende uitdaging, ik werd benaderd door een bedrijf na een eerdere sollicitatie en nadat ik drie dagen mocht proefdraaien heb ik na lang beraad ervan afgezien omdat het te zwaar en te belastend was maar ondertussen had Henk mij geïntroduceerd bij een andere instantie en dat resulteerde in een week mee lopen als huismeester…en na de eerste dag had ik het gevoel al dat dit hem moest worden.

Een lange sollicitatieprocedure volgde…met het resultaat dat ik per 01-02-2017 weer een betaalde baan heb! Missie geslaagd!!

Zonder de hulp van Henk en Elly was mij dit niet gelukt, al mag ik mijzelf niet helemaal uitvlakken want het vraagt wel wat doorzettingsvermogen van je…maar zo zie je maar weer…de aanhouder wint!

Johan, 50 jaar

Na een reorganisatie werd ik door mijn vorige werkgever, na ruim 20 jaar, uit de grafische sector ontslagen. Ik verrichtte mijn werk daar altijd met veel plezier. De switch die ik maakte naar het onderwijs als docent paste minder bij mij dan ik had gehoopt.

Op dat moment zag ik even niet meer goed in wat voor type werk mijn passie weer zou kunnen komen te  liggen. Het bureau Travoor, met Elly de Haan en Henk Lier, hielp mij om mijn focus weer te bepalen. Nadat mijn focus helder was, wat de nodige tijd en energie kostte, kon ik gerichter solliciteren. Uiteindelijk heb via ik het netwerk van Travoor een prachtige baan als audicien gekregen.

Bedankt Elly en Henk voor jullie persoonlijke benadering en geduld, waardoor ik nu kan starten met een mooie baan.

Anja van Lune, 50 jaar

“Wanneer ik aan de begeleiding van Henk en Elly denk komen de volgende woorden naar boven:
Open, eerlijk, no nonsense, inzet, betrokkenheid, medeleven, meedenken, duidelijk en recht voor z’n raap.
Het heeft mij zeker verder geholpen.

Zowel qua werk als persoon.
Warm aanbevolen”.

Patrick, 22 jaar

Voordat ik kennismaakte met Henk en Elly zag mijn situatie er als volgt uit:
Nadat ik de hbo-opleiding Small Business & Retail Management op 22-jarige leeftijd had afgerond, stond ik voor de volgende keuze: doorstuderen of de arbeidsmarkt op. Een lastige keuze omdat ik vanuit mijn ambities graag een master wilde doen, maar tegelijkertijd wist dat werkervaring tegenwoordig essentieel is. Uiteindelijk koos ik ervoor om aan de slag te gaan als Assistent storemanager bij een kledingwinkel, omdat ik het risico voor het foutief kiezen van een master wilde uitsluiten.
Toen ik enkele maanden werkte liep ik vast. Ik twijfelde niet alleen over mijn baan, maar ineens ook over mijn afgeronde hbo-studie. Had ik wel de juiste richting gestudeerd? Wat waren nu de mogelijkheden? En wie ben ik nou eigenlijk? In eerste instantie wilde ik niets weten van een loopbaanadviseur, maar na verloop van tijd liep ik zo vast met mijn vragen dat ik wel moest; ik kwam er zelf namelijk niet uit!
Ik kwam telefonisch in contact met Henk, waarna ik op gesprek kwam bij Henk en Elly. Erg fijn om direct met twee ervaren vakmensen om tafel te zitten. Mijn situatie was voor hen niet nieuw en mijn gevoel voor een samenwerking was direct goed. Het gevolg was dat de loopbaanbegeleiding kon beginnen. Mij werd een spiegel voorgehouden, waarbij Elly de juiste vragen stelde. Ik begon kritisch naar mezelf te kijken en kon al snel bepaalde richtingen afstrepen. De overige richtingen ging ik thuis nader onderzoeken. Wat houden bepaalde richtingen/banen/studies nou eigenlijk in? Op deze vraag kreeg ik steeds een helderder beeld.
Na uiteindelijk twee gesprekken van ieder 3 uur te hebben gehad, wilde ik mij eerst focussen op het vinden van een baan. Deze keuze ontstond als volgt: een tweede studie kost veel geld en ik beschik over een brede economische opleiding waarmee veel mogelijk is. Nu, bijna 3 maand na mijn eerste gesprek met Elly, heb ik een nieuwe baan gevonden in een supermarkt. Het verschil tussen de kledingwinkel en de supermarkt zit hem vooral in het volgende: verschillende structuur, andere begeleiding en betere doorgroeimogelijkheden.
Ik hoop dat dit de juiste keuze voor mij is. Desondanks ken ik mezelf (kwaliteiten, valkuilen, do’s & don’ts) nu veel beter, waardoor ik sterker in mijn schoenen sta. Uiteraard ben ik hier Henk en Elly enorm dankbaar voor & kan ik studenten en young professionals zeker aanraden om bij twijfels in je carriére contact te zoeken met Travoor in Leeuwarden!
Voor mij staat Travoor voor: betrokkenheid & vakkundigheid

H.K. man 52 jaar

Bijna dertig jaar was ik werkzaam in een mooi bedrijf. Het verstrijken van de tijd brengt veranderingen met zich mee. De markt verandert, er is een economische recessie gaande en het bedrijf komt in zwaar weer terecht. Werknemers moeten vertrekken om op die manier de kosten naar beneden te brengen. Mijn functie vervalt en ik moet uitkijken naar ander werk. Gelukkig is er een sociaal plan waar ik gebruik van maak. Het sociaal plan voorziet in begeleiding via een mobiliteitsbureau naar keuze. Ik besluit om kennis te maken met Travoor.

Vanaf de eerste kennismaking met Henk Lier en Elly de Haan merk ik dat Travoor een persoonlijke aanpak heeft en ik voel me daar snel op mijn gemak. Henk Lier is heel duidelijk in zijn aanpak en geeft aan dat je het zelf moet doen. Hij kan je alleen hulp bieden, bijstaan en indien nodig bijsturen. Ik besloot om te kiezen voor Travoor.

Om te beginnen had ik eerst een paar afspraken met Elly. Zij is loopbaanbegeleider en doet het eerste deel van het traject als voorbereiding op de jobhunting met Henk. Samen met Elly bepaal je wat je wilt gaan doen en ze neemt allerlei zaken met je door om tot een juiste keuze te komen. Ook kijkt ze samen met je naar je CV. Omdat ik mij eerst wilde richten op een baan in mijn huidige functie waren een paar sessies voldoende om daarna door te gaan naar jobhunting met Henk. Jobhunting bestond uit zoeken naar vacatures en het benaderen van bedrijven waar je wel zou willen werken.

Ik heb diverse sollicitaties gedaan. Henk en Elly gaven mij tips en adviezen en dan ineens gaat de bal rollen. Ik krijg een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Henk leert mij wat ik kan verwachten bij een sollicitatiegesprek. Door de begeleiding van Travoor voelde ik me sterk en ging ik met een goed gevoel het sollicitatiegesprek in. Deze functie was te mooi om niet te krijgen. Zonder hulp van Travoor was ik er niet zo zelfverzekerd op afgegaan. In mijn beleving verliep het gesprek goed, ik was rustig en wist mezelf goed te presenteren. De volgende ochtend kreeg ik telefonisch te horen dat ze de keus hadden gemaakt om met mij verder te gaan. Een paar dagen later had ik nog een arbeidsvoorwaardengesprek en daarna was het definitief. Ik had een nieuwe baan.

Je komt bij Travoor niet in een grote kaartenbak of database met de opmerking “u hoort nog van ons”. Henk en Elly zijn echt actief en persoonlijk met je bezig en zijn daarbij belangstellend en leuk in de omgang. Ik ging na een afspraak bij Travoor altijd met een positief gevoel terug naar huis.

Iedereen die ooit zijn baan verliest en op zoek gaat naar een nieuwe job kan ik Travoor daarom dan ook van harte aanbevelen!

HLK

52 jaar

man, 53 jaar

Ik ben via Margo de Vries van Adviesbureau Koers in contact gekomen met Travoor.

In mijn eerste gesprek was er voor mij direct de juiste klik. Dit is voor mij de reden geweest om te kiezen voor Travoor.

Voor mij was de klik : de open , eerlijke , transparante en positieve wijze waarop Elly en Henk mij benaderden. Ik heb het als prettig ervaren dat zij mij positief kritisch hebben benaderd.

De juiste vragen hebben zij mij voorgelegd zodat ik de keuze hebben kunnen maken uit :

  • ga ik door in mijn vak,
  • ga ik voor mijzelf beginnen
  • ga ik mij omscholen.

Door de juiste vragen te stellen hebben Elly en Henk bij mij de juiste snaar geraakt.

Mijn aanbeveling is : Kies voor de persoonlijke dienstverlening van Travoor.

Man, 53 jaar

Harry Boersma, 39 jaar

Na mijn opleiding ben ik op kantoor terecht gekomen. Eigenlijk heb ik altijd geweten dat dit voor mij niet de juiste functies waren. Toen ik zonder werk kwam te zitten, heb ik contact met Travoor opgenomen. Kort na de eerste kennismakingsgesprekken ben ik door Elly “onder handen genomen” en heeft zij mij geholpen met mijn bewustwording. Middels onze prettige maar regelmatig confronterende en diepgaande gesprekken moest ik weer terug naar mijn eigen ik. Na deze gesprekken en diverse beroepentesten was de conclusie dat een technische hands-on functie goed bij me zou passen.

De volgende stap was het zoeken van een baan. Hierbij kreeg ik te maken met Henk en ook daarmee kon ik het goed vinden. Het zoeken van een baan vond ik niet eenvoudig, maar dankzij Henk z’n connecties en doorzettingsvermogen is dit uitstekend gelukt. Henk heeft o.a. de gave dat hij jou op een bijzonder mooie wijze weet te verkopen met als resultaat dat ik sinds maart werkzaam ben bij een groot bedrijf als internationaal service engineer. Het is een jongensdroom die werkelijkheid is geworden. Met de juist drive, de ongeëvenaarde enthousiaste begeleiding van Henk en Elly en misschien ook wel een dosis geluk, blijkt niets onmogelijk.

Het fijne aan dit traject vond ik vooral de manier waarop het is verlopen (met veel humor en openheid) en dat er wordt gekozen voor een aanpak op lange termijn.

Daniëlle de Groot, 33 jaar

Ik ben Daniëlle de Groot en ik ben 33 jaar en ik heb een dochter van 7. Voordat ik bij Travoor kwam, heb ik eerst 2x een traject doorlopen om aan mezelf te werken en om weer actief te worden op de arbeidsmarkt. Ik heb bij Travoor eerst een intake gesprek gehad met Henk Lier en Elly de Haan, en van daaruit zijn we aan de slag gegaan. Ik kwam in het begin elke week en ik had dan een lijstje met adressen en telefoonnummers die we gingen afbellen om te kijken of er ook een mogelijkheid was dat ik daar aan de slag kon. Dit ging moeilijker dan verwacht. Bij de kinderopvang en de peuterspeelzalen hadden ze een personeelsstop.

Daarna ben ik mij gaan richten op Zorgboerderijen en Thomashuizen. Hier was het al snel raak. Ik mocht op gesprek komen bij een Zorgboerderij in Tzum. Henk Lier en ik zijn daar naartoe gegaan. We hadden toen een goed gesprek en ik mocht daar aan de slag om werkervaring op te doen. Ik was dolgelukkig!!! Daarnaast heb ik ook nog een sollicitatiebrief geschreven naar JP van den Bent Stichting. Ze waren in Harlingen zorgappartementen aan het realiseren en ze hadden hier natuurlijk personeel nodig. Uit de ruim 450 brieven die ze hadden gekregen werd ik uitgekozen om op gesprek te komen. Ik was ontzettend zenuwachtig voor het gesprek. Na het gesprek had ik een dubbel gevoel, maar uiteindelijk kreeg ik dan het verlossende mailtje. Ik was aangenomen!!! Ik kon het eerst niet geloven en heb het mailtje dus wel 3 a 4 keer gelezen haha.

Sinds 15 juli ben ik nu in loondienst bij JP van den Bent Stichting. Helaas kon ik mijn werkervaringsplek in Tzum niet behouden omdat ik ook op die dag moet werken voor JP van den Bent Stichting. Wel ga ik binnenkort nog een keer naar de Zorgboerderij om afscheid te nemen van de kinderen en de collega’s. Ik ben Henk en Elly ontzettend dankbaar voor wat ze voor mij hebben gedaan. Ik kijk met veel plezier terug naar de tijd dat ik met Henk en Elly op zoek ben geweest naar een baan.

Jelly Bergsma, 57 jaar

Daar sta je dan. Werkeloos voor het eerst in je leven. Ontroostbaar,  verdrietig en met de ziel onder je arm heb je als dank voor 38 jaar  trouwe dienst een traject bij Travoor aangeboden gekregen van de oude werkgever.

Afgedankt en zonder hoop op een baan stap je dan toch maar naar binnen bij Travoor, met het gevoel van baat het niet, dan schaadt het niet.

Bij het eerste gesprek geloof je het allemaal wel. Toch blij, dat je je hart kunt luchten. De gesprekken en het inzicht over jezelf doen je goed. De enquêtes en vragen over wat je nu toch echt zou willen doen geven je weer hoop. Je weet in ieder geval, wat je niet wilt!!!

Naarmate het traject vordert, ga je weer in jezelf geloven. Al zijn er niet veel banen, na alle gesprekken, weet je nu toch dat het niet aan jou ligt. Met een ander fijner en blijer gevoel, sta je toch weer midden in het leven, met toch weer hoop op een leuke toekomst, met wellicht de baan van je leven. Want mensen:Hoop doet leven. Na een half jaar met behulp van de mensen bij Travoor, is dat je in ieder geval gelukt.

Bedankt, Henk, Elly maar vooral Marja!

Tevreden klant

Toen ik gevraagd werd om mijn ervaringsverhaal met Travoor op papier te zetten, moest ik denken aan het leuke radiospotje van UWV. Je hoort dan de droge stem van Hans Böhm die zegt: “Je raakt je baan kwijt en denkt, hoe nu verder?” Dat is wat ik vorig jaar ook dacht. “Hoe nu verder?” Toen ik mijn baan verloor had ik de eerste maanden nog wel het idee dat ik snel weer een baan zou vinden. Dat bleek toch wel even tegen te vallen. Na een half jaar kwam ik in contact met Henk en Elly van Travoor arbeidsbemiddeling. Met Elly heb ik een reis door mijn (arbeids)verleden gemaakt en heb daarbij mijn sterke en minder sterke kanten beter leren kennen. Via een loopbaanonderzoek en een vaardigheidsonderzoek heb ik meer inzicht en bevestiging gevonden in de keuze van het beroep wat het beste bij mij past. Mijn CV is natuurlijk ook even goed aangepakt. Met een heldere indeling, kleurgebruik en een goede foto kan ik de markt op. Na de sessies met Elly begon het daadwerkelijke jobhunten met Henk. Samen zoeken naar mogelijkheden, lopende vacatures bekijken en organisaties benaderen waar ik zou willen werken. Ik heb hierdoor niet in eerste instantie een baan gevonden maar heb wel manieren en wegen ontdekt waar ik zelf nooit aan zou hebben gedacht. En bovenal heb ik meer zelfvertrouwengekregen en dat is ook erg handig als je op zoek bent naar een nieuwe job.

Inmiddels ben ik weer lekker aan de slag. Wel weer in een tijdelijke functie. Helemaal van deze tijd dus. Het glas is halfvol of halfleeg. Het is maar hoe je het bekijkt.

Een tevreden cliënt.

Monique Hiemstra, 44 jaar

Nadat ik 14 jaar de zorg voor mijn zes kinderen had gedragen en ik uit een scheiding kwam, wilde ik weer mijn eigen salaris verdienen en niet meer afhankelijk zijn van de bijstand. Ik kwam bij Elly en Henk terecht die mij enorm hebben ondersteund bij mijn willen en kunnen. Met Elly kwam ik er achter waar mijn capaciteiten lagen door o.a. het doen van beroepstesten en kwaliteitstesten. Ook werd mijn c.v. weer helemaal ge-update. Met Henk ben ik daarna op zoek gegaan naar een passende baan.

Naast het feit dat beide mij zelfvertrouwen gaven, luisterden ze naar me en ondernamen alleen dingen waar ik achter stond. Uiteindelijk heeft dit alles geresulteerd dat ik een baan heb gevonden die geheel aansluit bij mijn kennis en vaardigheden.

Man, 55 jaar

Het traject was ongetwijfeld erg belangrijk voor mij en ik heb er meer
dan genoeg aan gehad. Ik heb erg veel instrumenten voor de toekomst
gekregen, dus ik hoop zo spoedig mogelijk een baan te krijgen. Al met al
kan ik er dus met een goed gevoel op terugkijken.

A.J. Kingma, man 47 jaar

Nadat ik onverwachts wegens economische redenen ontslagen werd ben ik met Travoor in zee gegaan om te trachten weer een leuke baan te vinden. Na een aantal gesprekken waarin Elly mij leerde kennen zijn we een CV gaan maken.  Volgende stap was het uitvoeren van een beroepentest. Nadat ik onverwachts wegens economische redenen ontslagen werd ben ik met Travoor in zee gegaan om te trachten weer een leuke baan te vinden. Na een aantal gesprekken waarin Elly mij leerde kennen zijn we een CV gaan maken. Volgende stap was het uitvoeren van een beroepentest. Toen we wisten in welke richting we gingen zoeken zijn we met Henk gaan jobhunten. Henk belt met bedrijven welke ik interessant vind en vraagt of deze wellicht kansen voor mij hebben. Sterke punt is dat er gebeld wordt zonder dat er meestal een vacature is. Reactie`s van werknemers zijn bijna altijd positief.

Na een introductiegesprek bij een grote scholengemeenschap ben ik een proefplaatsing aangegaan en dit heeft inmiddels geleid tot een jaarcontract! De werkwijze van Travoor is duidelijk en doelgericht. De positieve en optimistische houding van Henk en Elly hebben mij altijd veel energie gegeven om te blijven doorgaan in de jacht naar een nieuwe baan. Kortgezegd kan ik Travoor van harte bij iedereen aanbevelen. Als je zelf toont dat je met een volledige inzet er voor gaat zullen Henk en Elly je op alle mogelijke manieren bijstaan.

Janny Sibma, 56 jaar

Ik ben Janny Sibma, een vrouw van 56 jaar. Ooit had ik Henk Lier op een terras ontmoet en ik was onder de indruk van zijn enthousiasme over “zijn Travoor”. Ik ben een keer langs geweest op hun kantoor, ontmoette ook Elly en toen was ik verkocht. Op dat moment hing ontslag voor mij in de lucht, dus toen het ontslag definitief was aangezegd, heb ik geen moment getwijfeld. Ik ging naar Travoor. Gedurende de gesprekken met Elly heb ik veel geleerd, niet alleen over de arbeidsmarkt, maar ook over mezelf. Elly is vriendelijk, scherp en recht door zee, ze leest je als het ware. Dit is erg prettig en duidelijk.

Na de gesprekken jobhunting bij Henk. Gedurende enige maanden heb ik met plezier en af ten toe verbazing aan tafel gezeten. Want Henk is een doorbijter, weet hoe hij gesprekken met potentiële werkgevers moet voeren en ook hij leest zijn klant. Hoewel we best wel ver waren in het traject en kansen zich voordeden, kwam er voor mij een onverwachte wending.

Ik kreeg van mijn werkgever een functie binnen de organisatie aangeboden. Hoewel ik nog wel even heb getwijfeld, kon ik dit niet laten lopen. Toch weet ik, mocht ik ooit weer werkzoekend worden, dan is mijn eerste gang naar – jawel – Travoor!

Bedankt Henk en Elly

B. Doorn, man 29 jaar

Na een reorganisatie bij een grote bank ben ik via een bemiddelingstraject bij Travoor gekomen. Vanaf het begin werd ik professioneel begeleid in mijn zoektocht naar een andere baan. Nadat mijn C.V. was geperfectioneerd en ik een competentietest had gemaakt, begonnen we met jobhunten en het oefenen van sollicitatiegesprekken. Door het jobhunten besefte ik direct, dat solliciteren meer is dan alleen maar een standaard brief en C.V. sturen naar een werkgever.

Door deze begeleiding werd ik zelf ook pro-actiever in het zoeken naar werk. Henk motiveerde mij daar enorm in. Bovendien is het een fijne gedachte, als je weet dat iemand met je meedenkt en meekijkt. Dat geeft veel meer energie. Tijdens onze oefeningen van sollicitatiegesprekken gaf Henk me veel handige tips. Vooral over hoe een bedrijf tegen jou als sollicitant aankijkt en hoe je daar tijdens een gesprek op kan inspelen. Zeer nuttig! Uiteindelijk heb ik dankzij  Travoor weer een mooie, passende baan gevonden. Ik kan Travoor iedereen aanraden.

S. van der Brug, man 47 jaar

Na een ongeval op de Noordzee kon ik mijn werk als Noordzee-visser niet meer uitoefenen wat ik 27 jaar heb gedaan. Na een periode van drieënhalf jaar revalideren ben ik in contact gekomen met Elly en Henk.  We zijn in november van 2012 begonnen: eerst een goed C.V gemaakt en daarna de markt op. Wat in deze tijd erg moeilijk is dus maar positief blijven.

We waren goed en wel begonnen en ik kreeg al een kans bij de Provincie Friesland waar ik nu als brugwachter/sluismeester werk, wat mij prima bevalt. En dat in een tijdsbestek van drieënhalve maand. Dus het gaat nu goed met mij.

Elly en Henk bedankt voor jullie inzet!

W. Veenstra, man 49 jaar

Na een moeilijke periode in mijn leven, ben ik in contact gekomen met Travoor. De begeleiding van Henk en Elly heb ik als zeer positief ervaren. Ik kwam vaak bij hun zonder dat ik nog lichtpuntjes zag. Na elk bezoek kwam ik weer positiever daar vandaan.

Door onze gezamenlijke inspanningen is het mij weer gelukt om een reguliere baan te vinden. Hier ben ik zeer content mee. Al zijn al mijn problemen niet opgelost, ik sta weer een stuk positiever in het leven. Want zonder werk en inkomen kom je niet uit een sociaal isolement.

Henk en Elly ik hoop dat jullie veel meer mensen kunnen helpen aan regulier werk.

R. Meines, man 21 jaar

Ik heb de samenwerking met Travoor als zeer aangenaam ervaren. Daarbij raad ik iedere werkzoekende jongere aan om contact op te nemen met Travoor. Zij hebben samen met mij een nieuw CV opgesteld, en iedere passende vacature bekeken.
En zelfs nu ik werk heb houden we contact over de vorderingen.

deelnemer traject bestrijding jeugdwerkloosheid  – september 2012

Wiebe 20 jaar

Mijn twee doelstellingen waren: een goede studiekeuze maken en tot die tijd werken.

Elly richtte zich vooral op mijn studiekeuze d.m.v. beroepstesten, kwaliteitstesten en interessetesten. Dat hebben we toen samen geanalyseerd en aan de hand daarvan bekeken welke opleidingen daar bij passen. Hierbij heb ik heel veel gehad aan Elly omdat ze me liet zien waar mijn interesses en kwaliteiten liggen. De samenwerking met Elly heb ik als erg prettig ervaren omdat Elly mij op mijn gemak stelde en me natuurlijk heeft geholpen met mijn studiekeuze.

De volgende stap was het zoeken van een baan tot september. Hierbij kreeg ik te maken met Henk en ook daarmee kon ik het goed vinden. Het zoeken van een baan was voor mij niet eenvoudig, maar dankzij Henk z’n connecties en doorzettingsvermogen is dit uitstekend gelukt. Ik had wel een stok achter de deur nodig en dat was Henk wel voor mij. Ook kon ik het goed met Henk over andere zaken hebben, zoals voetbal.

Het fijne vond ik toch wel de manier waarop dit hele project is verlopen en dat er wordt gekozen voor een aanpak op lange termijn. Het was op een leuke manier, namelijk door de humor en openheid die zowel Elly als Henk hadden, daardoor ging ik niet met tegenzin naar de afspraken.

Ik ben erg tevreden want ik ben nu al geruime tijd aan het werk en heb er erg zin in om in september weer te beginnen aan mijn nieuwe studie!

H.H. man 48 jaar

Na 23 jaar gewerkt te hebben, ben ik werkloos geworden. Door mijn autistische stoornis, PDD-Nos, vind ik het moeilijk bij sollicitaties de juiste toon te zetten en om mezelf goed te “verkopen”.

Via mijn netwerk ben ik bij Travoor terecht gekomen. Na een vrijblijvende intake heb ik besloten om mij bij te laten staan door Henk Lier. Hij heeft mijn CV op punten aangepast en een paar sollicitatiebrieven bekeken en aanwijzingen gegeven om deze te verbeteren. Met name de openingsregel en de motivatie waren voor mij een groot probleem.

Tijdens een van mijn eerste sessies kwamen we een advertentie tegen en Henk heeft toen contact gezocht met het bedrijf. Door zijn aanpak heb ik een brief gestuurd en bleef mijn naam bij deze werkgever hangen. Ik mocht op gesprek komen! Na voorbereiding bij Travoor heb een goed sollicitatiegesprek gehad. Helaas is het bij deze werkgever niets geworden, maar ik had wel gezien dat solliciteren ook op een andere manier kon.

Een volgende sessie kwam er een advertentie voorbij die mij op het lijf geschreven was, maar … ik was eigenlijk al te laat om te reageren. Gelukkig staat Henk hier positief in en besloot hij toch contact op te nemen met het bureau dat bemiddelt tussen sollicitant en bedrijf. Ik ben voorgesteld aan het bedrijf en heb daar een goed gesprek gehad. Ik moest ook een assessment doen. Omdat ik dit nog nooit gedaan had, heb ik me met Henk (en Elly) voorbereid en na het assessment (ongeveer vijf uur), kreeg ik te horen dat ik waarschijnlijk aangenomen zou worden op basis van het gesprek en het assesment.

Gelukkig is dit ook gebeurd en kon ik me storten op mijn nieuwe baan, met dank aan Travoor!

Ik heb veel gehad aan de persoonlijke begeleiding van Henk Lier en Elly de Haan; op een zeer ontspannen en persoonlijke wijze werd er gekeken naar mijn mogelijkheden en kansen. Mocht zich de situatie voordoen dat ik Travoor weer nodig zou hebben (wat ik overigens niet hoop), dan zou ik direct weer bij hun aankloppen.

Tinka, 46 jaar

Mijn ervaringen met Elly de Haan als coach zijn zeer positief. Zij coachte mij op zoek naar geschikt werk. En dan niet “geschikt” puur in de zin van afgestemd op mijn kwaliteiten … nee zij keek verder dan dat! Het werd : geschikt in de zin van afgestemd op mijn energie en omstandigheden EN passend bij mijn kwaliteiten.

Elly verstaat de kunst om op een rechttoe- rechtaan manier door je heen te prikken en tot de kern te komen. Op het juiste moment de “social talk” aan de kant en even spijkers met koppen! Aan de hand van ondubbelzinnige vragen leidde zij mij door een paar valkuilen heen, waar ik tot dan toe steeds maar weer in trapte. Met als gevolg meer zelfinzicht en concrete veranderingen binnen een week. Pure afstemming, een betrokken EN professionele houding en op zijn tijd een lekkere dosis humor. Een perfecte mix voor mij met als gevolg een perfecte werkplek voor mij.