Harry Boersma

39 jaar | Na mijn opleiding ben ik op kantoor terecht gekomen. Eigenlijk heb ik altijd geweten dat dit voor mij niet de juiste functies waren. Toen ik zonder werk kwam te zitten, heb ik contact met Travoor opgenomen. Kort na de eerste kennismakingsgesprekken ben ik door Elly “onder handen genomen” en heeft zij mij geholpen met mijn bewustwording. Middels onze prettige maar regelmatig confronterende en diepgaande gesprekken moest ik weer terug naar mijn eigen ik. Na deze gesprekken en diverse beroepentesten was de conclusie dat een technische hands-on functie goed bij me zou passen.

De volgende stap was het zoeken van een baan. Hierbij kreeg ik te maken met Henk en ook daarmee kon ik het goed vinden. Het zoeken van een baan vond ik niet eenvoudig, maar dankzij Henk z’n connecties en doorzettingsvermogen is dit uitstekend gelukt. Henk heeft o.a. de gave dat hij jou op een bijzonder mooie wijze weet te verkopen met als resultaat dat ik sinds maart werkzaam ben bij een groot bedrijf als internationaal service engineer. Het is een jongensdroom die werkelijkheid is geworden. Met de juist drive, de ongeëvenaarde enthousiaste begeleiding van Henk en Elly en misschien ook wel een dosis geluk, blijkt niets onmogelijk.

Het fijne aan dit traject vond ik vooral de manier waarop het is verlopen (met veel humor en openheid) en dat er wordt gekozen voor een aanpak op lange termijn.

Daniëlle de Groot

33 jaar | Ik ben Daniëlle de Groot en ik ben 33 jaar en ik heb een dochter van 7. Voordat ik bij Travoor kwam, heb ik eerst 2x een traject doorlopen om aan mezelf te werken en om weer actief te worden op de arbeidsmarkt. Ik heb bij Travoor eerst een intake gesprek gehad met Henk Lier en Elly de Haan, en van daaruit zijn we aan de slag gegaan. Ik kwam in het begin elke week en ik had dan een lijstje met adressen en telefoonnummers die we gingen afbellen om te kijken of er ook een mogelijkheid was dat ik daar aan de slag kon. Dit ging moeilijker dan verwacht. Bij de kinderopvang en de peuterspeelzalen hadden ze een personeelsstop.

Daarna ben ik mij gaan richten op Zorgboerderijen en Thomashuizen. Hier was het al snel raak. Ik mocht op gesprek komen bij een Zorgboerderij in Tzum. Henk Lier en ik zijn daar naartoe gegaan. We hadden toen een goed gesprek en ik mocht daar aan de slag om werkervaring op te doen. Ik was dolgelukkig!!! Daarnaast heb ik ook nog een sollicitatiebrief geschreven naar JP van den Bent Stichting. Ze waren in Harlingen zorgappartementen aan het realiseren en ze hadden hier natuurlijk personeel nodig. Uit de ruim 450 brieven die ze hadden gekregen werd ik uitgekozen om op gesprek te komen. Ik was ontzettend zenuwachtig voor het gesprek. Na het gesprek had ik een dubbel gevoel, maar uiteindelijk kreeg ik dan het verlossende mailtje. Ik was aangenomen!!! Ik kon het eerst niet geloven en heb het mailtje dus wel 3 a 4 keer gelezen haha.

Sinds 15 juli ben ik nu in loondienst bij JP van den Bent Stichting. Helaas kon ik mijn werkervaringsplek in Tzum niet behouden omdat ik ook op die dag moet werken voor JP van den Bent Stichting. Wel ga ik binnenkort nog een keer naar de Zorgboerderij om afscheid te nemen van de kinderen en de collega’s. Ik ben Henk en Elly ontzettend dankbaar voor wat ze voor mij hebben gedaan. Ik kijk met veel plezier terug naar de tijd dat ik met Henk en Elly op zoek ben geweest naar een baan.

Jelly Bergsma

57 jaar | Daar sta je dan. Werkeloos voor het eerst in je leven. Ontroostbaar,  verdrietig en met de ziel onder je arm heb je als dank voor 38 jaar  trouwe dienst een traject bij Travoor aangeboden gekregen van de oude werkgever.

Afgedankt en zonder hoop op een baan stap je dan toch maar naar binnen bij Travoor, met het gevoel van baat het niet, dan schaadt het niet.

Bij het eerste gesprek geloof je het allemaal wel. Toch blij, dat je je hart kunt luchten. De gesprekken en het inzicht over jezelf doen je goed. De enquêtes en vragen over wat je nu toch echt zou willen doen geven je weer hoop. Je weet in ieder geval, wat je niet wilt!!!

Naarmate het traject vordert, ga je weer in jezelf geloven. Al zijn er niet veel banen, na alle gesprekken, weet je nu toch dat het niet aan jou ligt. Met een ander fijner en blijer gevoel, sta je toch weer midden in het leven, met toch weer hoop op een leuke toekomst, met wellicht de baan van je leven. Want mensen:Hoop doet leven. Na een half jaar met behulp van de mensen bij Travoor, is dat je in ieder geval gelukt.

Bedankt, Henk, Elly maar vooral Marja!

Tevreden klant

Toen ik gevraagd werd om mijn ervaringsverhaal met Travoor op papier te zetten, moest ik denken aan het leuke radiospotje van UWV. Je hoort dan de droge stem van Hans Böhm die zegt: “Je raakt je baan kwijt en denkt, hoe nu verder?” Dat is wat ik vorig jaar ook dacht. “Hoe nu verder?” Toen ik mijn baan verloor had ik de eerste maanden nog wel het idee dat ik snel weer een baan zou vinden. Dat bleek toch wel even tegen te vallen. Na een half jaar kwam ik in contact met Henk en Elly van Travoor arbeidsbemiddeling. Met Elly heb ik een reis door mijn (arbeids)verleden gemaakt en heb daarbij mijn sterke en minder sterke kanten beter leren kennen. Via een loopbaanonderzoek en een vaardigheidsonderzoek heb ik meer inzicht en bevestiging gevonden in de keuze van het beroep wat het beste bij mij past. Mijn CV is natuurlijk ook even goed aangepakt. Met een heldere indeling, kleurgebruik en een goede foto kan ik de markt op. Na de sessies met Elly begon het daadwerkelijke jobhunten met Henk. Samen zoeken naar mogelijkheden, lopende vacatures bekijken en organisaties benaderen waar ik zou willen werken. Ik heb hierdoor niet in eerste instantie een baan gevonden maar heb wel manieren en wegen ontdekt waar ik zelf nooit aan zou hebben gedacht. En bovenal heb ik meer zelfvertrouwengekregen en dat is ook erg handig als je op zoek bent naar een nieuwe job.

Inmiddels ben ik weer lekker aan de slag. Wel weer in een tijdelijke functie. Helemaal van deze tijd dus. Het glas is halfvol of halfleeg. Het is maar hoe je het bekijkt.

Een tevreden cliënt.

Monique Hiemstra

44 jaar | Nadat ik 14 jaar de zorg voor mijn zes kinderen had gedragen en ik uit een scheiding kwam, wilde ik weer mijn eigen salaris verdienen en niet meer afhankelijk zijn van de bijstand. Ik kwam bij Elly en Henk terecht die mij enorm hebben ondersteund bij mijn willen en kunnen. Met Elly kwam ik er achter waar mijn capaciteiten lagen door o.a. het doen van beroepstesten en kwaliteitstesten. Ook werd mijn c.v. weer helemaal ge-update. Met Henk ben ik daarna op zoek gegaan naar een passende baan.

Naast het feit dat beide mij zelfvertrouwen gaven, luisterden ze naar me en ondernamen alleen dingen waar ik achter stond. Uiteindelijk heeft dit alles geresulteerd dat ik een baan heb gevonden die geheel aansluit bij mijn kennis en vaardigheden.

A.J. Kingma

47 jaar | Nadat ik onverwachts wegens economische redenen ontslagen werd ben ik met Travoor in zee gegaan om te trachten weer een leuke baan te vinden. Na een aantal gesprekken waarin Elly mij leerde kennen zijn we een CV gaan maken.  Volgende stap was het uitvoeren van een beroepentest. Nadat ik onverwachts wegens economische redenen ontslagen werd ben ik met Travoor in zee gegaan om te trachten weer een leuke baan te vinden. Na een aantal gesprekken waarin Elly mij leerde kennen zijn we een CV gaan maken. Volgende stap was het uitvoeren van een beroepentest. Toen we wisten in welke richting we gingen zoeken zijn we met Henk gaan jobhunten. Henk belt met bedrijven welke ik interessant vind en vraagt of deze wellicht kansen voor mij hebben. Sterke punt is dat er gebeld wordt zonder dat er meestal een vacature is. Reactie`s van werknemers zijn bijna altijd positief.

Na een introductiegesprek bij een grote scholengemeenschap ben ik een proefplaatsing aangegaan en dit heeft inmiddels geleid tot een jaarcontract! De werkwijze van Travoor is duidelijk en doelgericht. De positieve en optimistische houding van Henk en Elly hebben mij altijd veel energie gegeven om te blijven doorgaan in de jacht naar een nieuwe baan. Kortgezegd kan ik Travoor van harte bij iedereen aanbevelen. Als je zelf toont dat je met een volledige inzet er voor gaat zullen Henk en Elly je op alle mogelijke manieren bijstaan.

Janny Sibma

56 jaar | Ik ben Janny Sibma, een vrouw van 56 jaar. Ooit had ik Henk Lier op een terras ontmoet en ik was onder de indruk van zijn enthousiasme over “zijn Travoor”. Ik ben een keer langs geweest op hun kantoor, ontmoette ook Elly en toen was ik verkocht. Op dat moment hing ontslag voor mij in de lucht, dus toen het ontslag definitief was aangezegd, heb ik geen moment getwijfeld. Ik ging naar Travoor. Gedurende de gesprekken met Elly heb ik veel geleerd, niet alleen over de arbeidsmarkt, maar ook over mezelf. Elly is vriendelijk, scherp en recht door zee, ze leest je als het ware. Dit is erg prettig en duidelijk.

Na de gesprekken jobhunting bij Henk. Gedurende enige maanden heb ik met plezier en af ten toe verbazing aan tafel gezeten. Want Henk is een doorbijter, weet hoe hij gesprekken met potentiële werkgevers moet voeren en ook hij leest zijn klant. Hoewel we best wel ver waren in het traject en kansen zich voordeden, kwam er voor mij een onverwachte wending.

Ik kreeg van mijn werkgever een functie binnen de organisatie aangeboden. Hoewel ik nog wel even heb getwijfeld, kon ik dit niet laten lopen. Toch weet ik, mocht ik ooit weer werkzoekend worden, dan is mijn eerste gang naar – jawel – Travoor!

Bedankt Henk en Elly

B. Doorn, man

29 jaar |Na een reorganisatie bij een grote bank ben ik via een bemiddelingstraject bij Travoor gekomen. Vanaf het begin werd ik professioneel begeleid in mijn zoektocht naar een andere baan. Nadat mijn C.V. was geperfectioneerd en ik een competentietest had gemaakt, begonnen we met jobhunten en het oefenen van sollicitatiegesprekken. Door het jobhunten besefte ik direct, dat solliciteren meer is dan alleen maar een standaard brief en C.V. sturen naar een werkgever.

Door deze begeleiding werd ik zelf ook pro-actiever in het zoeken naar werk. Henk motiveerde mij daar enorm in. Bovendien is het een fijne gedachte, als je weet dat iemand met je meedenkt en meekijkt. Dat geeft veel meer energie. Tijdens onze oefeningen van sollicitatiegesprekken gaf Henk me veel handige tips. Vooral over hoe een bedrijf tegen jou als sollicitant aankijkt en hoe je daar tijdens een gesprek op kan inspelen. Zeer nuttig! Uiteindelijk heb ik dankzij  Travoor weer een mooie, passende baan gevonden. Ik kan Travoor iedereen aanraden.

S. van der Brug, man

47 jaar | Na een ongeval op de Noordzee kon ik mijn werk als Noordzee-visser niet meer uitoefenen wat ik 27 jaar heb gedaan. Na een periode van drieënhalf jaar revalideren ben ik in contact gekomen met Elly en Henk.  We zijn in november van 2012 begonnen: eerst een goed C.V gemaakt en daarna de markt op. Wat in deze tijd erg moeilijk is dus maar positief blijven.

We waren goed en wel begonnen en ik kreeg al een kans bij de Provincie Friesland waar ik nu als brugwachter/sluismeester werk, wat mij prima bevalt. En dat in een tijdsbestek van drieënhalve maand. Dus het gaat nu goed met mij.

Elly en Henk bedankt voor jullie inzet!

W. Veenstra

49 jaar | Na een moeilijke periode in mijn leven, ben ik in contact gekomen met Travoor. De begeleiding van Henk en Elly heb ik als zeer positief ervaren. Ik kwam vaak bij hun zonder dat ik nog lichtpuntjes zag. Na elk bezoek kwam ik weer positiever daar vandaan.

Door onze gezamenlijke inspanningen is het mij weer gelukt om een reguliere baan te vinden. Hier ben ik zeer content mee. Al zijn al mijn problemen niet opgelost, ik sta weer een stuk positiever in het leven. Want zonder werk en inkomen kom je niet uit een sociaal isolement.

Henk en Elly ik hoop dat jullie veel meer mensen kunnen helpen aan regulier werk.

R. Meines

21 jaar | Ik heb de samenwerking met Travoor als zeer aangenaam ervaren. Daarbij raad ik iedere werkzoekende jongere aan om contact op te nemen met Travoor. Zij hebben samen met mij een nieuw CV opgesteld, en iedere passende vacature bekeken.
En zelfs nu ik werk heb houden we contact over de vorderingen.

deelnemer traject bestrijding jeugdwerkloosheid  – september 2012

Wiebe

20 jaar | Mijn twee doelstellingen waren: een goede studiekeuze maken en tot die tijd werken.

Elly richtte zich vooral op mijn studiekeuze d.m.v. beroepstesten, kwaliteitstesten en interessetesten. Dat hebben we toen samen geanalyseerd en aan de hand daarvan bekeken welke opleidingen daar bij passen. Hierbij heb ik heel veel gehad aan Elly omdat ze me liet zien waar mijn interesses en kwaliteiten liggen. De samenwerking met Elly heb ik als erg prettig ervaren omdat Elly mij op mijn gemak stelde en me natuurlijk heeft geholpen met mijn studiekeuze.

De volgende stap was het zoeken van een baan tot september. Hierbij kreeg ik te maken met Henk en ook daarmee kon ik het goed vinden. Het zoeken van een baan was voor mij niet eenvoudig, maar dankzij Henk z’n connecties en doorzettingsvermogen is dit uitstekend gelukt. Ik had wel een stok achter de deur nodig en dat was Henk wel voor mij. Ook kon ik het goed met Henk over andere zaken hebben, zoals voetbal.

Het fijne vond ik toch wel de manier waarop dit hele project is verlopen en dat er wordt gekozen voor een aanpak op lange termijn. Het was op een leuke manier, namelijk door de humor en openheid die zowel Elly als Henk hadden, daardoor ging ik niet met tegenzin naar de afspraken.

Ik ben erg tevreden want ik ben nu al geruime tijd aan het werk en heb er erg zin in om in september weer te beginnen aan mijn nieuwe studie!

H.H. man

48 jaar | Na 23 jaar gewerkt te hebben, ben ik werkloos geworden. Door mijn autistische stoornis, PDD-Nos, vind ik het moeilijk bij sollicitaties de juiste toon te zetten en om mezelf goed te “verkopen”.

Via mijn netwerk ben ik bij Travoor terecht gekomen. Na een vrijblijvende intake heb ik besloten om mij bij te laten staan door Henk Lier. Hij heeft mijn CV op punten aangepast en een paar sollicitatiebrieven bekeken en aanwijzingen gegeven om deze te verbeteren. Met name de openingsregel en de motivatie waren voor mij een groot probleem.

Tijdens een van mijn eerste sessies kwamen we een advertentie tegen en Henk heeft toen contact gezocht met het bedrijf. Door zijn aanpak heb ik een brief gestuurd en bleef mijn naam bij deze werkgever hangen. Ik mocht op gesprek komen! Na voorbereiding bij Travoor heb een goed sollicitatiegesprek gehad. Helaas is het bij deze werkgever niets geworden, maar ik had wel gezien dat solliciteren ook op een andere manier kon.

Een volgende sessie kwam er een advertentie voorbij die mij op het lijf geschreven was, maar … ik was eigenlijk al te laat om te reageren. Gelukkig staat Henk hier positief in en besloot hij toch contact op te nemen met het bureau dat bemiddelt tussen sollicitant en bedrijf. Ik ben voorgesteld aan het bedrijf en heb daar een goed gesprek gehad. Ik moest ook een assessment doen. Omdat ik dit nog nooit gedaan had, heb ik me met Henk (en Elly) voorbereid en na het assessment (ongeveer vijf uur), kreeg ik te horen dat ik waarschijnlijk aangenomen zou worden op basis van het gesprek en het assesment.

Gelukkig is dit ook gebeurd en kon ik me storten op mijn nieuwe baan, met dank aan Travoor!

Ik heb veel gehad aan de persoonlijke begeleiding van Henk Lier en Elly de Haan; op een zeer ontspannen en persoonlijke wijze werd er gekeken naar mijn mogelijkheden en kansen. Mocht zich de situatie voordoen dat ik Travoor weer nodig zou hebben (wat ik overigens niet hoop), dan zou ik direct weer bij hun aankloppen.

Tinka

46 jaar | Mijn ervaringen met Elly de Haan als coach zijn zeer positief. Zij coachte mij op zoek naar geschikt werk. En dan niet “geschikt” puur in de zin van afgestemd op mijn kwaliteiten … nee zij keek verder dan dat! Het werd : geschikt in de zin van afgestemd op mijn energie en omstandigheden EN passend bij mijn kwaliteiten.

Elly verstaat de kunst om op een rechttoe- rechtaan manier door je heen te prikken en tot de kern te komen. Op het juiste moment de “social talk” aan de kant en even spijkers met koppen! Aan de hand van ondubbelzinnige vragen leidde zij mij door een paar valkuilen heen, waar ik tot dan toe steeds maar weer in trapte. Met als gevolg meer zelfinzicht en concrete veranderingen binnen een week. Pure afstemming, een betrokken EN professionele houding en op zijn tijd een lekkere dosis humor. Een perfecte mix voor mij met als gevolg een perfecte werkplek voor mij.