Organisaties die gebruik willen maken van onze diensten kunnen een offerte aanvragen. Voorafgaand kunnen we eerst vrijblijvend een afspraak maken.

Uiteraard is de prijs afhankelijk van de inspanningen en tijdsduur per traject.

Jobhunting 

Wij ondersteunen de klant bij het vinden van een werkplek die aansluit bij zijn wensen. De mogelijkheden van de klant zijn daarbij het uitgangspunt. We benaderen potentiële werkgevers en leggen contacten. Wanneer het nodig is, voeren we samen met de klant oriënterende gesprekken. Uiteraard bieden we begeleiding wanneer er afspraken met de werkgever gemaakt worden. Nadat de klant een baan heeft gevonden, houden we een tijdje de vinger aan de pols omdat duurzaam werk vinden én behouden één van onze uitgangspunten is.

Outplacement 

Outplacement is een mogelijkheid om te voorkomen dat mensen in een uitkeringsituatie terechtkomen. Wij kunnen een medewerker begeleiden en stimuleren in de overstap naar een andere organisatie. Bij outplacement worden er afspraken gemaakt met de oude en nieuwe organisatie. Door een proefplaatsing kan onderzocht worden of er een match is. Wij adviseren hierbij en zoeken actief naar nieuwe werkplekken.

Naast actief zoeken naar een nieuwe werkplek wordt er aandacht besteed aan uw medewerker. Hierbij kan gedacht worden aan verwerking van het dreigende ontslag, kwaliteiten in kaart brengen, ondersteuning bij het zoekproces, doelen formuleren en een actieplan maken.

Loopbaanbegeleiding 

Loopbaanbegeleiding kan variëren van een paar gesprekken tot een compleet traject afhankelijk van de situatie en het doel.

Organisaties kunnen korte trajecten inkopen voor hun medewerkers om hen in staat te stellen persoonlijke loopbaandoelen helder te krijgen. U kunt ook kiezen voor een langer traject wanneer uw medewerker vastgelopen is in zijn huidige positie.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van vragen die het uitgangspunt kunnen vormen voor loopbaangesprekken

  • hoe kan ik me op de werkvloer verder ontwikkelen
  • waarom word ik gepasseerd bij promoties
  • hoe zorg ik dat ik tijdens gesprekken met mijn leidinggevende of collega’s mijn boodschap duidelijk breng
  • ik ga met tegenzin naar mijn werk
  • ik zit al zolang in dezelfde functie waardoor ik helemaal op mijn werk ben uitgekeken
  • hoe vind ik een goede balans tussen werk en privéleven

Loopbaan- en coachingsgesprekken duren gemiddeld 2,5 uur. Wanneer het nodig is, kan het gesprek langer duren. Korter wordt het alleen indien de spanningsboog van de klant niet groot genoeg is om geconcentreerd te blijven.

Re-integratie

Wanneer uw klant vanuit een uitkeringssituatie of als herintreder terug wil keren op de arbeidsmarkt dan kan deze vaak wel ondersteuning gebruiken tijdens de zoektocht naar werk. Wij zijn zeer ervaren in het re-integreren van mensen naar een duurzame werkplek.

Afhankelijk van de persoonlijke situatie stellen we een trajectplan op waarin afspraken en doelen worden vastgelegd. De klant wordt intensief gecoacht op die onderdelen die hij nodig heeft. Onze trajecten worden op maat gemaakt.

Tweede spoor re-integratie

Wanneer uw (gedeeltelijk) arbeidsgeschikte werknemer niet meer terecht kan in zijn eigen functie of een andere functie binnen uw bedrijf dan kunnen wij u én uw werknemer helpen zoeken naar een passende functie bij een andere organisatie.

Wij werken hierin nauw samen met alle betrokken partijen zodat uw werknemer zorgvuldig begeleid wordt naar een werkplek die aansluit bij zijn wensen en mogelijkheden.

Werving & Selectie 

Wanneer u op zoek bent naar kandidaten voor uw organisatie dan kunnen wij samen met u een functie- en/of competentieprofiel opstellen voor de gewenste medewerker. Daarna zoeken we voor u op de arbeidsmarkt naar geschikte kandidaten en maken een voorselectie. We werken vraaggericht en denken actief met u mee wanneer er minder voor de hand liggende oplossingen gezocht worden. We beschikken over een groot netwerk.

Training 

We hebben ervaring in groepstraining. Trainingen voor groepen worden afhankelijk van de behoefte geschreven en in de praktijk gebracht. Trainingen zijn bij ons informeel qua sfeer. Er wordt van de trainees inbreng en zelfstandigheid verwacht. De trainer bewaakt het proces en voedt de groep inhoudelijk. Bij de ontwikkeling en leermomenten van de klant speelt groepsdynamiek een belangrijke rol.